Каритас Пловдив

« Обратно
Коледен обяд за бедните в Каритас "Св. Йосиф", София
Гладни за любов.

И тази година енорийската Каритас "Св. Йосиф" в София организира традиционния обяд по случай Рождество Христово. На него присъстваха около 45 души - болни, възрастни, самотни и изоставени. За лежащо болните Каритас се погрижи, като занесе празничния обяд в домовете им. Всички тези не бяха забравени от Каритас и благодарение на средствата, събрани по време на адвентната ни акция "Светлина на надеждата 2008" с продажба на свещи, успяхме да създадем малко топлина и радост на тези, на които им липсва.

Обядът се проведе в салона "Св. Феликс от Канталиче" на катедралната енория "Св. Йосиф" на 26 декември 2008 г. Започна с благослов на директора на Каритас "Св. Йосиф" отец Мариуш Полцин, който беше придружен от енорийския си викарий о. Зигмунт Вантух.

Всички присъствали останаха доволни от празничния обяд на Каритас. Но не беше заситен само физическият глад. Най- голямата ни радост беше, че успяхме да празнуваме Рождество заедно с тези бедни и самотни хора,
като им върнем надеждата в живота и ги накараме да се почувстват обичани и обградени с внимание.
05 Януари 09, 19:26    Коментари (0)

Дир ID:
Парола: Забравена парола